Sterling fra SolarGard – Solfilm til udvendig montering (375 kr. pr. m2)

Har du lavenergi ruder, 2 lags eller trelags skal du sætte solfilm på udvendigt. Årsagen er at solfilm ikke monteres udvendigt vil ruden blive varmet op, det kan ruden ikke holde til og kan derved springe. Ved solafskærmning udvendig på ruden standses varmen inden den rammer ruden. Derudover får du bedre effekt, idet du undgår at opvarme rummet med varme fra en opvarmet rude. Beregn og bestil solfilm i nøjagtige mål opskåret til din rude.
youtube_icon Se video om udvendig solfilm

Vælg mellem tone 25 med 25% lysgennemgang (mørk) og tone 45, med 45% lysgennemgang.

Mere information

Udvendig montering er nødvendig hvor du har lavenergiruder, af hensyn til at ruden ikke sprænger. Når du sætter solfilm op standser den en masse varme, den varme lagres lige der hvor solfilmen sættes, det betyder at hvis du sætter solfilmen op indvendigt, så lagres varmen i ruden, sætter du solfilmen op udvendigt, så når varmen ikke ruden og den afvises blot. Hvis ruden bliver for varm kan den springe. Den vil kun springe ved lavenergi ruder da den er under tryk. En almindelig thermo rude kan godt holde til indvendig solfilm, det samme hvis du har enkeltlagsglas, f.eks i form af forsatsruder – men du vil altid have solfilmen så langt ude som muligt det vil sige hvis du har flere lag glas f-eks. forsats ruder så skal solfilm på det yderste lag, gerne indvendigt – ellers vil rummet imellem de to ruder blive varmet op og stå at afgive varme ligesom en radiator.

Produkt valg

Pris: fra DKK225,25

Loading Opdaterer kurv…

Sandblæst folie – 13 mm striber fra Réflectiv. 137,5 kr. pr. kvadratmeter

Du skal bruge denne type sandblæst folie, hvor du gerne vil kunne kigge ud, men det skal være svært at kigge ind. Der kommer stadig masser af lys ind. Striberne er 13mm høje – og mellemrum mellem striberne er 6mm. Striberne er på langs, dvs. stribens længde er lig antal løbende meter. Du kan både sætte striberne på vandret, som vist på billedet men også på højkant hvis du ønsker det.
Den kan bruges i en privat bolig ud mod en vej, eller på glasvæg mellem kontorer.  

 Du kan også købe sandblæst folie med striber i opskårne mål. 

Mere information

Sandblæst med striber dækker ikke ruden helt til med sandblæst folie, der er 13 millimeter striber efterfulgt af 6 mm klar film. Det hænger naturligvis fast i et stykke, det er også beskyttet af en meget tynd klar film der beskytter limen. Den tages af inden monteringen. Denne type duer ikke til et badeværelse, da den ikke lukker helt af for indsyn, men kun næsten. Man kan se igennem, men der er ikke klar da det afbrydes af det sandblæste, det samme når du skal kigge ud, men man kan sagtens fornemme hvad der foregår uden for, i stedet for at dække ruden helt til. Er perfekt i en gadedør eller et gadevindue hvor folk går forbi, hvor du stadig vil kunne kigge lidt ud. Produktet har ingen effekt mod varme, det er folie som giver ruden et delvist matteret look. Du kan sagtens sætte det på noget af ruden, f.eks. de nederste 30 cm, og så lade det øverste af ruden være helt uden film. Tænk også over hvilken vej striberne skal vende, det mest normale er at de går vandret, men det kan være det skal matche med noget andet, og så kan de gå lodret eller skrå, det er helt op til dig. Kan også bruges i glasruderne der adskiller et mødelokale, så bliver det mere vanskeligt at se ind, uden at man føler sig alt for indelukket uden at kunne se igennem ruderne. Man ser tit en rude monteret med sandblæst folie, hvor der så er monteret ovenpå, det kan både være et logo skåret i sandblæst men også i en farve eller på anden måde. Udeseende ændres en smule afhængig af hvilken side det sættes på, sidder det på bagsiden får du højere glans fra glasset, men det er mere vigtigt at gå op i hvorfra der kan komme slitage, den er ikke beregnet til at sætte udenfor, men den kan godt sidde ude, men holdbarheden vil falde meget, afhængig af hvor udsat det er. Men på en glasafskærmning på en terrassen kan det være en fin løsning – men det holdler nok ikke mere en max. 5 år udvendigt.

Produkt valg

Pris: fra DKK31,25

Loading Opdaterer kurv…

Limfjerner og en skraber

Hvis du skal fjerne solfilm fra en rude river du blot filmen af, hvisd et sidder fast skal du bruge en skraber. Hvis limen sidder tilbage kan du bruge limfjerner.

Pris: DKK49,00

Loading Opdaterer kurv…

Sandblæst folie fra Hexis – ugennemsigtig men stadig lys – 131,7 kr. pr. m2

Sandblæst folie til vinduer – forhindre indsyn.
Vælg sandblæst folie, hvis du helt vil undgå folk kan kigge ind. Du kan heller ikke kigge ud. Sandblæst folie er væsentligt billigere end solfilm, men har ingen effekt på varme. Kan bruges ud mod en offentlig vej eller på et kontor.  Du kan også bestille sandblæst folie i nøjagtige opskåret mål. 

Mere information

Med sandblæst folie på ruden kan man ikke se igennem. Det er meget brugt for at undgå folk kan se ind i lejligheden, stuen eller badeværelse. Du kan sætte det på hele ruden eller på den del af ruden som er i øjenhøjde for den forbipasserende udenfor, det kan være den nederste del eller en 30 centimeters striben på midten af ruden, så kan du indefra se ned på gaden og op så du ved hvordan vejret er. Det er også ideelt når du vil afskærme værkstedet, porten eller baderummet helt samtidig med at der kommer lys ind. Afskærmning kan igen være hele ruden eller dele af rudeparti i forhold til hvor øjenhøjde er for de udefra er placeret. Det kan monteres på glas men også på plexiglas. Folien er fleksibel så det kan godt sættes på port plexiglas så der ikke kan ses ind. Lysgennemgang er cirka 50 % så den tager en del af lyset, men det giver et mere jævnt lys i forhold til. Hvis du er dygtig med en kniv kan du skære mønster som du selv ønsker det. Folien er placeret på et stykke pap som du tager af inden monteringen. Monteringen foregår ved at du renser ruden, så plasker du sæbevand direkte på limen, og på ruden, når du så sætter folien op kan du skubbe den rundt og når du ser at den er sidder perfekt skubber du vandet ud igen med en skraber. Put også vand på den side du skraber for at undgå ridser. Du kan bestille folien i hele løbende meter eller i færdig opskårne mål så det er lige til at sætte op. Men at måle så nøjagtigt kan være lidt svært. Flere bestiller det lidt i overstørrelse for at skære den sidste centimeter væk direkte på ruden, så opnår du helt skarpe kanter.

Produkt valg

Pris: fra DKK79,00

Loading Opdaterer kurv…

Silver spejlfilm fra SolarGard – 247 kr. pr. kradratmeter.

Vælg spejlfolie vinduesfolie Silver 20(mørkest) eller 40, hvis du ønsker One-Way. Kig ud men ikke ind. Bemærk det virker modsat når det er mørkt udenfor. Silver er også en solfilm, spejlfolie, vinduesfolie der modvirker varme og blænding. Du kan også bestille Silver 20 og Silver 40 opskåret på nøjagtige mål, så det passet til din rude.

Mere information

Du kan skabe et spejl med spejlfolie. Spejlet virker ligesom sølvspejl har virket i 500 år, og på samme måde som dit spejl på badeværelset, du har en mørk bagside og det er lyst på forsiden. Spejleffekten opstår når der er lysforskel mellem de to sider, der er ikke en forside eller en bagside på spejlfolien, du skaber det alene med lyset.

Klik og læs mere om spejleffekten

Du kan bruge spejleffekten i mange henseender, du kan for eksempel som spejl film, hvor du indenfor har det mørkt og der er dagslys ude, det virker meget godt når der er direkte sol, når det er mørkt virker det modsat. Du kan også bruge det som et “smart mirror”, hvor du placerer en computerskærm eller lign. bag, når den så tændes kan du se igennem pga. lyseffekten. I diverse film kender man det fra et afhøringsrum, hvor man kun kan se den ene vejl, også her skabes forskellen med lyset. Du kan skjule dit kamera bag en spejlfilm, det kan både være et overvågningkamera eller noget spion artigt. Du kan også lave en teleprompter med spejlfilm, tjek google for at finde mere info om alle disse muligheder. Husk også at når du sætter solfilm på i form af spejlfilm er du beskyttet mod solen, denne type film reflekterer sollyset og gør at rigtig meget varme afvises. Det er vigtigt du ikke sætter den indvendigt på lavenergiruder, alt den varme der afvises lagres i ruden og så varmes ruden op til meget høj temperatur, det kan ruden springe af.

Produkt valg

Pris: fra DKK148,25

Loading Opdaterer kurv…

TrueVue 40 fra Solargard. Spejl + klart udsyn – 247,6 kr. pr. kvadratmeter

TrueVue har spejleffekt i direkte sol, klar gennemsyn fra indersiden. Lysgennemgang 40%. Hvis du ønsker One-Way, virker kun svagt i skygge. Du skal have meget lysforskel, så er det muligt at kigge ud men ikke ind. Bemærk det virker modsat når det er mørkt udenfor. Du kan også købe TrueVue 40 solfilm skåret efter dine mål så de passer til ruden.

Mere information

TrueVue er den pæne version af spejl-solfilm. Den er mørkere og giver et mere cool look, den er derfor heller ikke helt så spejlende og ikke så effektiv med hensyn til at afvise varme og det skaber ikke på samme måde one-way effekten. Du kan godt få den til at virke som one-way film, men den virker bedst i direkte sol eller at inde er ret mørk, hvis du har et rum der er gennemlyst vil den ikke virke særlig godt som one-way solfilm.

TrueVue 40 har et cool look, den gør rummet mørkere uden at det bliver for mørkt, det giver et fedt dæmpet lys hvor og afviser samtidig en masse varme. den er beregnet til at sætte op indvendigt, på thermoruder eller enkelt lags glas, hvis du skal have den på lavenergi ruder skal den udvendig, det kan du også godt men den er umiddelbart ikke stærk nok i lumen og ridselaget til at kunne holde i mange år, men kan sagtens holde 5 år hvis den ikke er alt for udsat.

Produkt valg

Pris: fra DKK185,75

Loading Opdaterer kurv…

Neutral fra Solargard – meget lys mindre varme – 342 pr. m2

Vælg Neutral 50 eller 70, hvis du ønsker meget lys men mindre varme og maksimal blokering af solens skadelige stråler.
Neutral er billigere end LX70. Bestil et stykke i nøjagtig mål opskåret så det passer til din rude.

Produkt valg

Pris: fra DKK102,90

Loading Opdaterer kurv…

LX70 fra Solargard – Usynlig solfilm med samme fordele – 670 kr. pr. m2

Til dig der vil have alle solfilmens fordele, uden at dine ruder ser tonede ud!
– Blokerer op til 89 % af de infrarøde stråler
– Afviser op til 47 % af solens energi
– Du beholder udsyn indefra
– Din rude ser ikke tonet ud

Til dig der vil undgå tonede ruder – uden at gå glip af solfilmens fordele.

Vælg LX70, hvis du ønsker det samme lys som nu men gerne vil mindske varmen og undgå, at solens skadelige stråler falmer dine ting. LX70 er det dyreste valg.

LX70 fås kun i 1,5 meters bredde.

Mere information

Bemærk: Hvis du vil have f.eks. et stykke solfilm på 1,5 x 3 meter – så opdater antal bagefter i bunden af siden.

Produkt valg

Pris: fra DKK1.005,00

Loading Opdaterer kurv…

Solfilm til bil fra Solargard. Rudehøjde 0,5 – 0,75 eller 1,01 cm. Vælg mellem 5 forskellige toner

Du skal vælge mellem 3 forskellige rudehøjder.
Vælg antal meter i rullen – hvis du bestiller flere løbende meter i samme tone er de i sammenhængende i en rulle.
Du skal også mellem 5 forskellige toner (lysgennemgang).
Prisen er ens for de 5 toner.


helpHvor meget solfilm skal jeg bruge?
helpPriseksempel – Ford

Mere information

Solfilm i bilen kan have flere formål, og giver dig flere fordele. De fleste bruger sætter det i ruderne fordi der er for meget lys i kabinen, det er svært at se noget i telefonen eller i GPS, så man har et ønske om at reducere mængden af lys. En meget almindelig udfordring er at børn på bagsædet ikke kan se noget i deres tablet eller telefon og derfor skal solen dæmpes i den bagerste del af bilen. Det kan også være du har hund eller lign. i bagagerummet, den sidder direkte i solen og bliver udmattet, derfor ønsker du at dæmpe af for lyset. De fleste ønsker ikke en alt for mørk film, det kan være med lysgennemgang på 20 – 30 stykker, fordi man også gerne vil kunne kigge lidt ud, i sær når det bliver aften kan det være svært at se cykler og den slags i bagspejlet hvis der er for mørk en tone i ruden. Et andet formål med solfilm i bilen er hvis du har værktøj i bilen, så vil du ikke have folk skal kunne se ind og kunne undersøge hvad du har liggende, solfilm af den mørke type gør det meget vanskeligt at se ind, derfor er du godt sikret mod indkig, og du kan stadig se en bil gennem ruden også aften hvis du kan se kørelyset. Cykelister og den slags med svagt lys er svære at få øje på. Solfilm i de bagerste ruder, dvs. bag førersædet er lovligt du må ikke sætte det i foran eller i forruden. Det kan dog være fristende og mange biler er fra ny godkendt med let tonede ruder i de forreste sideruder, det ændre dog ikke på at du ikke får bilen synet med solfilm i de forreste ruder. Det kan dog alligevel være fristende, men så tag det ud inden syn og vælg en helt lys tone fx. tone 50. Solfilm i bilens ruder se godt ud, især hvis det er monteret pænt, og en ordentlig kvalitet der holder den originale farve og ikke falmer. Hvil bilen skal se sej ud, sammen med alt det andet du styler den med vælger du tone 08 eller tone 15 til ruderne, det kan også være fristende at tone de forreste ruder, men husk du ikke få bilen synet med solfilm i de tre forreste ruder. En ekstre bonus du får med ved solfilm i ruderne, er at sikkerheden øges, hvis du er ude i et trafikuheld og sideruder,e eller bagruden knuses vil det hænge i et stykke, det vil ikke splintre i 1000 stykker, men blot falde ned i et samlet stykke..

Produkt valg

Pris: fra DKK117,50

Loading Opdaterer kurv…

Værktøj – Kniv og 3M skraber 50 kr.

Til montering af solfilm skal du brug værktøj. Du skal blandt andet bruge en folieskraber (3M guldskraber) og en skarp hobbykniv.
» kr. 50 inkl. moms

Mere information

Værktøj består af en kniv der kan skærer direkte i ruden uden at ruden bliver ridset. Det er vigtig kniven er skarp, ellers ridser den ruden, du skal derfor knække yderste led af nærmest hele tiden for ikke at lave synlige spor i ruden. Du får også en blød gummeskraber fra 3M, der har god kvalitet og ridser ikke filmen. Den virker lidt som en dejskraber og kan tåle lidt varme hvis du vil strække filmen.

Pris: DKK50,00

Loading Opdaterer kurv…

Professionel kniv fra Olfa. kr. 75 inkl. moms

En super professionel kniv fra Olfa.
» kr. 75 inkl. moms

Hvilket værktøj skal jeg bruge
Se vejledning til montering

Pris: DKK75,00

Loading Opdaterer kurv…

Værktøj med tre funktioner inkl. kniv – 100 kr.

Multiværktøj – skraber med 3 funktioner.

  • Blød kant til at pudse vinduer med.
  • Spids kant til vanskeligt tilgængelige hjørner
  • hård kant til at skrabe solfilm med

Youtube video der viser hvordan værktøjet benyttes.
»http://www.youtube.com/watch?v=StFgjOD-3sM

Pris: DKK100,00

Loading Opdaterer kurv…

Væsker til solfilm montering

1. Sæbe til solfilm montering, sprayes direkte på lim og rude. Kan også bruges til rengøring
2. Limfjerner og en skraber. Bruges til at fjerne solfilm eller rense en rude for klistermærker mv.
3. Supreme Krympe væske er til nemmere montering på en buet rude. Hvis din rude buer og du vil undgå solfilmen laver bobler og folder, kan du vælge at varmetilpasse solfilmen med en varmepistol. Normalt anbefaler vi skære solfilmen op i strimler – her skal du ikke benytte Krympe væske. At varme på solfilmen kræver en del øvelse.

Youtube film der viser hvordan man varmekrymper
Væsker sælges herfra kun sammen med solfilm.

 

Produkt valg

Pris: fra DKK25,00

Loading Opdaterer kurv…

Gratis monteringsvejledning til solfilm

Du kan få en gratis monteringsvejledning med din ordre når du bestiller solfilm eller sandblæst folie. Vejledningen indeholder udover en video også ca. 2 sider med fotos og tips til hvordan du nemmest montere solfilmen korrekt. Der medfølger også links til video der viser hvordan monteringen foregår.

Pris: DKK0,00

Loading Opdaterer kurv…
LoadingOpdatering…