Sandblæst folie på en port, plexiglas eller et indgangsparti

Ruderne i en port eller i et indgangsparti kan være lavet af klar glas eller plexiglas, og er typisk gennemsigtig udefra man har direkte indsyn til værksted.

Du har mulighed for at forhindre folk kan se ind ved at sætte sandblæst folie på ruderne.Port med sandblæst folie, plexiglas
 
Porten kan have forholdsvis små ruder fx. 20 cm x 30 cm, så sætter man mange små stykker op, et på hver rude, og derved har man stadig masser af lys i værkstedet, hvorefter der kan ikke ses igennem overhovedet.
 
Ruderne på en port er typisk lavet af plexiglas, for at de ikke skal springe porten åbner og lukker. Det er lidt mere kompliceret at sætte sandblæst folie på plexiglas, da det er mere ru og og suger mere end glas, men slet ikke svært.Sættes op i overstørrelse og skæres til direkte på ruden
 
At sætte folie på er en forholdsvis simpel opgave, især hvis stykkerne er skåret på forhånd i nogenlunde størrelse, men man kan også sætte dem op lidt i overstørrelse og skære det resterende fra direkte på ruden. Så er man sikker på det passer helt perfekt.
 
Ind imellem er det ikke nødvendigt at sætte folie på de øverste ruder, da de er langt over øjenhøjde. Så nøjes man bare med at sætte på de laveste ruder, så kan man også se ud øverst, og kigge efter hvilket vejr det er inden man åbner porten.
 
Men vil typisk sætte folien på indenfor, i værkstedet fordi vind og vejr er hård ved folien, den vil på den måde holde længere.
 
En port kan sagtens have nogle år på bagen men så beslutter man at der skal folie på ruderne. Der kan have hængt forskellige klistermærker og andet på ruderne. Det er en rigtig svær opgave at få ruden helt ren, især når det er plexiglas fordi man ridser overfladen meget nemt, her må man blot montere ovenpå. Det man ikke får af sidder nu inde bag folie, men det er typisk pænere end det var tidligere.Port monteret med sandblæst folie, på alle ruderne