Værktøj til montering af solfilm til biler

Udgivet i Skriv en kommentar

Når du sætter solfilm i en bil, er det første du skal afgøre om ruden den er plan eller om den buer, hvis den buer og har lidt størrelse skal solfilmen formes, det kræver lidt teknik og noget ekstra værktøj.

Sideruder buer normalt ikke ret meget, dem kan du sætte på uden at forme dem, da skal ruden blot rengøres grundigt, du bruger en glasskraber til at rengøre ruden da der nemt kan sidde lidt lim eller andet i ruden som ikke kommer af ved normal rengøring. Du skal også sikre dig at skidt fjernes helt og ikke bare skubbes ud til siden, gummilister skal helst af, så kan du komme helt ud til kanten.  En klud efterlader normalt lidt støv, så det er en gummiskraber du skal bruge til at fjerne alt skidt.

Hvis din rude buer skal den formes, der er to måder, enten ved at gøre stykkerne mindre, så de kan folde, det gør man i striber, se under montering. Ellers skal stykkes varmekrympes med en varmepistol, det kræver noget øvelse og tager normalt 30 minutter pr. rude. Hvis du ikke former den på en af de to måder vil du få folder.

Hvis du varmetilpasser solfilmen med en varmepistol, skal du bruge krympevæske, kan købes i butikken her.

Sæbevand til montering af solfilm skal være PH-neutral. Ellers kan du ødelægge limen på solfilmen. Brug f.eks. mærket Neutral.
Brug 2 dråber sæbe til 1 liter vand.
Benyt også samme blanding til rengøring af ruden! Kan også købes her i butikken

Ved montering er det vigtigt, at du benytter en kniv af god kvalitet for ikke at ridse ruden. Vi benytter OLFA. Når du køber værktøj hos os, får du knivblade af mærket OLFA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *